Wellness i spa centar

Uvek je pravo vreme za wellness i spa

U okviru ponude hotela Solaris, na prostoru koji zauzima površinu od 1000m2 stvorili smo jedan od najprestižnijih wellness i spa centara u Srbiji i regionu sa jedinstvenom ponudom.

Prateći savremene tokove, kreirali smo raznovrsne sadržaje i ponude u okviru naše relax zone u Vrnjačkoj Banji i prilagodili ih potrebama naših klijenata kako bismo im omogućili da se u prijatnom ambijentu opuste i posvete revitalizaciji duha i tela.

Predstavljamo Vam posebno pripremljen paket i cene za posetu našeg wellness i spa centra u Solaris Resort hotelu u Vrnjačkoj Banji:

Spisak usluga i cena u wellness i spa centru u Solaris Resortu

Pročitajte naše praktične savete za odmor i odgovore na sva pitanja koje ste želeli da znate o tome
kako se koriste wellness i spa centri i koje su njegove prednosti.

Sve što treba da znate o korišćenju wellness i spa centara

Da li ste upoznati sa time kako koristiti wellness – spa i mogućnosti koje pružaju tretmani u toku jednog dana?

Da li vas zanima koje sve usluge wellness – spa u Vrnjačkoj Banji nudi i šta je zapravo ono što je prednost?

Da li tretmani zaista povoljno deluju na vaše zdravlje?

Mi vam dajemo praktične savete i odgovore na sva pitanja vezano za to kako se koristi wellness – spa. Na vama je samo da iskoristite leto, izaberete vikend, uzmete slobodan dan, dođete u Vrnjačku Banju na odmor i odabrete pravu ponudu.

momak i devojka u adekvatnoj odeci uzivaju u wellness i spa centru u Vrnjačkoj Banji

Šta obući i šta poneti u wellness i spa?

Za odlazak u spa potrebni su vam kupaći kostim, peškir, bade mantil i papuče. Takođe, potrebna su vam i sredstva za ličnu higijenu koja ćete koristiti tokom tuširanja.

Ekskluzivniji hotel sa kvalitetnom uslugom, poput hotela Solaris resorts-a, svojim klijentima obezbeđuju i nude sve što im je potrebno za svaki dan boravka u spa centru.

Na vama je samo da izaberete vikend ili slobodne dane i ponesete omiljeni kupaći kostim.

Svlacionica za presvlacenje i odlaganje stvari prilikom ulaska u wellness i spa centar u Vrnjackoj Banji

Gde ostaviti stvari?

Wellness i Spa centar ima svoje svlačionice u sklopu hotela, u kojima možete ostaviti stvari. Preporučuje se da skinete nakit i satove pre ulaska u zonu relaksacije i uživanja.

Nemojte brinuti za sigurnost svojih stvari jer hotel Solaris ima poseban elektronski sistem kroz koji se pristupa svlačionicama, koji garantuje čuvanje vaših vrednih stvari.

Za potpuni užitak, savetujemo vam da ostavite i svoj mobilni telefon i da trenuci provedeni u spa centru budu posvećeni samo opuštanju. Buka, stres i problemi će takođe ostati u svlačionici, jer je potrebno prepustiti se opuštanju i uživanju.

gošće wellness i spa centra u Vrnjačkoj Banji uživaju uz prirodne sokove

Hrana i piće u wellness i spa centru

Savet je da ne dolazite u spa odmah nakon obroka, ali ni gladni. Pored toga, ne preporučuje se konzumiranje alkohola pre posete spa centru.

S druge strane, uzimanje bezalkoholnih pića poput ceđenih sokova se preporučuje. Juice bar je tu da se osvežite raznim kombinacijama prirodnih sokova i drugih napitaka.

Najvažnije je svakako unositi dovoljno vode, pogotovo kada se koriste saune, da bi održavali svoje telo hidriranim.

Redosled korišćenja sadržaja u wellness i spa centru

Tuširanje

Prvo što treba da uradite je da se istuširate i sa sebe uklonite sve nečistoće i tragove kozmetičkih preparata.

Zatvoreni bazen sa slanom vodom

Zatim, možete posetiti naš bazen sa slanom vodom u kom je temperatura vode prijatnih 29 ºC, a so i minerali prisutni u vodi povoljno deluju na ceo organizam.

Jacuzzi

Možete se opustiti u jacuzzi-ju, odnosno u hidromasažnim kadama. Jacuzzi  je mnogima omiljeni deo spa doživljaja jer predstavlja odličnu kombinaciju tople vode i mlaznica koje vas masiraju i opuštaju.

Aroma tuševi

Ako poželite da posetite saunu,  potrebno je da se ponovo istuširate. Česta tuširanja će vam pričinjavati posebno zadovoljstvo, jer Solaris ima aroma tuševe sa efektom tropske kiše koji će prijati svim vašim čulima.

Tople klupe

Pre nego što posetite neku od sauna, možete se odmoriti na nekoj od toplih klupa. Njihova temperatura je oko 37ºC i pomažu vam da se opustite i pripremite telo za saunu.

Ledomat

Sitan led koji je namenjen rashlađivanju nakon upotebe Finske, Ruske saune ili parnog kupatila. Led se koristi ukoliko želite da određene tačke na telu izložite ekstremnim temperaturnim razlikama dodatno na taj način stimulišući rad krvnih sudova.

Korišćenje sauna u wellness centru

U saunu ulazite suvi i sa peškirom. Preporučuje se boravak od 10 do 15 minuta. Ipak, najvažnije je da slušate svoje telo i da ako vam u bilo kom trenutku boravak u sauni postane neprijatan, izađete iz nje. O blagodetima upotrebe saune može se puno toga reći:

Poboljšavanje cirkulacije krvi

Pomaže telu da se oslobodi toksina

Smanjuje napetost mišića

Jača imuni sistem

fotografija iz saune u Solaris resortu

Koži vraća sjaj

Pospešuje elastičnost kože

Pospešuje psihičko zdravlje

Podstiče lučenje hormona sreće i smanjuje nivo stresa.

U Solaris hotelu, Welness & Spa centru su vam na raspolaganju tretmani u Finskoj i Ruskoj sauni, kao i parno kupatilo, a na vama je samo da odlučite koja vam temperatura i vlažnost vazduha najviše prija za savršen odmor.

devojka u finskoj sauni u Vrnjačkoj Banji

Finska sauna

Samo nekoliko minuta u Finskoj sauni dovoljno je da vam se regeneriše koža, poboljša cirkulacija i ubrza metabolizam. Nagla izmena vrelog vazduha, temperature od 70 – 90 ºC sa vlažnošću vazduha 10 – 15% i hladnog tuša aktivira endorfin, hormon koji podstiče osećaj zadovoljstva i dobrog raspoloženja.

Više informacija

dve devojke i jedan momak u ruskoj sauni Solaris Resorta

Ruska sauna

Temperatura varira od 90 – 110 ºC sa niskom vlažnošću od 5 – 15 %. Vlažnost vazduha postižemo polivanjem zagrejanog kamenja u peći. Zvezdano nebo koje obasjava Rusku saunu predstavlja poseban relax užitak, opuštanje i oslobađa od stresa.

 

Više informacija

uzivanje u parnom turskom kupatilu u wellness centru Solarisa

Parno kupatilo

Drevna vrsta kupatila i vodi poreklo još iz rimskog doba, a mnogi ga zovu Tursko kupatilo ili hamam. Tretmani pomažu u prevazilaženju stresova svakodnevnog života, relaksaciji, opuštanju i sticanju nove snage kao i poboljšanju opšteg fizičkog i mentalnog blagostanja kroz temperaturu vazduha 40ºC – 50ºC i vlažnost vazduha i do 100%.

Više informacija

Da bi efekat saune bio potpun, neophodno je da se po izlasku iz saune istuširate hladnom vodom, aroma tuševima, posetite đakuzi ili rashladite koristeći sitno lomljeni led iz ledomata.

Korišćenje ledene pećine pozitivno utiče na stanje organizama jer podstiče cirkulaciju i jača metabolizam. Kombinacija toplo-hladno, dovodi do širenja i skupljanja krvnih sudova, te podstiče cirkulaciju i opuštanje.

Tretmani se koriste uz ili za zamenu umesto hladnog bazena nakon upotrebe saune ili đakuzi tretmana. Zadržavanje u ledenoj sobi je par minuta, odnosno zavisno od subjektivnog osećaja korisnika.

Boravak u slanoj sobi Wellness i spa centra

Provedite kvalitetno vreme boravkom u slanim sobama (prostorijama) u kojima ćete udisati lekovite mikročestice i pritom olakšavati i uticati na svoje zdravstveno stanje. Tretman kod dece traje do dvadeset minuta dok kod odraslih i do četrdeset minuta. Za najbolje efekte preporuka je od petnaest do dvadeset tretmana. Slana soba je uvek pod kontrolisanim uslovima, jer mi njenu dobrobiti konzumiramo kako preko disanja tako i preko kože (kožu izlažemo suvoj aerosoli). Dakle, temperatura u prostoriji je u rasponu od 18 do 24 stepeni. Takođe, precizno je regulisana i vlažnost vazduha (kreće se od 40 do 60 procenta).

SO U SLANOJ SOBI

So se sastoji iz mikročestica joda, cinka, mangana, kalijuma, bakra, cinka, magnezijuma, litijuma, i gvožđa. Svaki od ovih elemenata ima posebne dobrobiti.

Više informacija

LEKOVITOST SLANE SOBE

So u slanoj sobi utiče na rad žlezde, krv, srčane bolesti, do toga da utiču na rast i razvoj kostiju, zuba, pa čak i jačanje imuniteta i usporavanje procesa starenja.

Više informacija

kORIŠĆENJE SLANE SOBE

Istraživanja su pokazala da 20 minuta u slanoj sobi isto deluje na organizam kao i boravak na moru od 4 dana, i i idealna je zamena za letovanje ako je u funkciji zdravlja.

Više informacija

 • WELLNESS & SPA

  Within 1000 square metres space, we have created the regional most distinguished wellness centre with an exceptional offer.

  More details
 • Tretman masaže u wellness i spa centru u Vrnjačkoj Banji

  MASSAGE

  U kombinaciji sa  ostalim  sadržajima, kada su telo i  mišići opušteni,  masaža predstavlja savršen završetak posete wellness centru.

  More details
 • Slana soba u wellness centru Solaris Resorta Vrnjačka Banja

  SALT ROOM

  Halo therapy, or the treatment in suitable space emulating the salt cave microclimate, serves as a natural health prevention and promotion method.

  More details
 • Djakuzi u wellness centru Solaris hotela u Vrnjackoj Banji

  JACUZZI

  Hydro massage tubs are based on mutual and simultaneous work of the warm water and various nozzles in order to intensify the effects of hydro-massage and to completely relax your body.

  More details
 • Aromatični tuševi u sklopu wellness centra u Vrnjačkoj Banji

  SHOWER AROMA THERAPY

  Popular pleasure showers offer a variety of effects in order to refresh, stimulate and invigorate your mind and body.

  More details
 • Ledena soba u wellness centru Solaris Resorta Vrnjačke Banje

  ICE ROOM

  Cold experience room is generally used in tandem with hot experience rooms or saunas, with the temperature lowering down to -5ºC. Exposing the body at intervals to high and low temperatures stimulates circulation and body strengthening.

  More details
 • Tople klupe u wellness centru Solaris Resorta

  HEATED BENCHES

  The benches’ enjoyable temperature of 37˚C relieves the body of negative tensions and spasm that occur as the result of everyday stress accumulation. The radiated temperature benevolently influences the nervous system and enables the body to restore its natural balance.

  More details
 • Sitno mljeveni led za poseban užitak u wellness i spa centru Solaris Resorta

  ICE MACHINE

  Crumbled ice is intended to help you cool down after the sauna. It is used in case you want to expose certain spots on your body to extreme temperature fluctuations, additionally stimulating the circulation.

  More details
 • Finska sauna u wellness i spa centru u Vrnjačkoj Banji

  FINNISH SAUNA

  Finnish sauna is a room made of wood the temperature in which varies from 70 to 100 ºC and the humidity covers the range from 10 to 15%.

  More details
 • Ruska sauna sa zvezdanim nebom u wellness centru

  RUSSIAN SAUNA

  Russian sauna is a bit different from the Finnish one, since the temperature in it is a bit lower, and humidity is higher.

  Starred sky in the sauna is a special stress-relieving comfort.

  More details
 • Parno tursko kupatilo u wellness i spa centru Solaris Resorta

  TURKISH BATH

  Parno kupatilo se smatra izuzetnim zadovoljstvom koje se pozitivno odražava na organizam, potkrepljuje ga i osvežava.

  More details