Najstariji gosti Solaris Resorta pišu “Šta je to ljubav?”

Često se u životu i svakodnevnici postavlja pitanje “Šta je to ljubav?”

O ljubavi pišu najveći pisci još od pamtiveka. Na hiljade knjiga je napisano o njoj, ali kažu da jasna definicija još uvek ne postoji. Čovek je čovek sa svojom svrhom postojanja samo kada voli i kada je voljen. Najdragocenije i najplemenitije osećanje koje je čoveku podareno je ljubav. Sve dobro u životu dolazi od nje, a ona dolazi kada imate čistu dušu i veru da se negde za Vas krije Vaša večna ljubav. Jedna takva ljubav nas je posetila u hotelu Solaris Resorts.

Najstariji gosti uzivaju u Solaris Resortu u Vrnjačkoj Banji

 

Naime to su naši dragi gosti Anica i Čedo Radović, koji svoju ljubav neguju i posle 70 godina zajedničkog života. Čedo i Anica su se upoznali u Trebinju gde su oboje pohađali srednju školu davne 1948. godine. Za njihovo upoznavanje vezana je jedna anegdota. U domu učenika u kome su živeli Čedo i Anica postojala je jedna zajednička prostorija i jedna pegla za veš. Tada su mladi momci imali običaj da zamole neku od svojih drugarica da im ispeglaju pantalone. Čedina drugarica u tom trenutku nije mogla to da uradi, te ga je poslala kod Anice, kao devojke koja je znala lepo da ispegla pantalone. Kada je video Anicu, Čeda je poželeo malo da se našali i tom prilikom joj rekao: “Pazi kako peglaš te pantalone, možda ćes mi ih peglati ceo život” u tom trenutku neznajući da će tako zaista i biti.

Nagon par meseci, devojke su bile premeštene u Mostar, dok su dečaci bili premešteni u Sarajevo. To nije sprečilo Čedu da nastavi da piše pisma Anici, a ni nju da redovno odgovara na ista. Čeda i Anica su se ponovo sreli 1949. godine na radnoj akciji na Novom Beogradu.
Kako nije bilo redovnih voznih linija ni autobusa, Čeda je odlučio da ode kod Anice u Jablanicu kamionom, vozeći se u delu za teret.
Kako poslerata nije bilo novčanica, umesto platesu dobijale tačkice. Anica je sakupila dovoljno tačkica da kupi dve bele muške košulje u kojima su se venčali 11.10.1952. godine. Nakon što su dobili prvo dete, Čeda je bio poslat u Trst na 86 dana, a Anica je ostala sama. Kada se vratio otišli su u Zenicu gde su dobili i drugu ćerku.

Nakon 15 godina života u Zenici odlučuju da se presele u Sarajevo 1968.godine. U Sarajevu su živeli sve do rata 1992. godine kada su izbegli u Beograd gde i sada žive. Ovo dvoje predivnih ljudi, koji su i dan danas puni života i radosti imaju dve ćerke , četvoro unučadi i troje praunučadi. Njih dvoje su dokaz da nije dovoljno samo voleti, potrebno je i biti uz voljenu osobu i u dobru i u zlu, kao i da nam prava ljubav daje snagu da se borimo krz život i da moramo nastavljati dalje i kada je loše.

Uživajte u ljubavi i volite se svakoga dana sve više i više!

    Promeni / Otkaži rezervaciju »

    Želite da vam naši agenti pošalju personalizovanu ponudu na osnovu vašeg upita? Molimo ispunite obrazac ispod i javićemo vam se u najkraćem mogućem roku.”

      Pozovite naš rezervacioni centar na +381 36 426 500 za sve informacije koje vas zanimaju.