Haloterapija ili tretman u prilagođenom prostoru koji podražava mikroklimu slane sobe predstavlja prirodnu metodu za prevenciju i unapređenje zdravlja.

Fotografija iz slane sobe wellness i spa centra Solaris Resorta

Klinički ispitana i potvrđena terapija, bazira se na udisanju mikročestica prirodne kamene soli kojom su obloženi zidovi, prijatna je i učinkovita u tretiranju astme, hroničnih respiratornih oboljenja, atopijskog dermatitisa…

So se sastoji iz mikročestica joda, cinka, mangana, kalijuma, bakra, cinka, magnezijuma, litijuma, i gvožđa.

Svaki od ovih elemenata ima posebne dobrobiti. Od toga da utiču rad na žlezde, krv, srčane bolesti, do toga da utiču na rast I razvoj kostiju, zuba, pa čak i jačanje imuniteta i usporavanje procesa starenja.

Blagotvorno utiče i na raspoloženje, pa se tokom tretmana osoba oseća raspoloženo, jer ne oseća umor, stres, niti nervozu. Dakle, poboljšava se opšte stanje organizma.

Najčešće se koristi za lečenje respiratornog sistema, jer je so prirodan izvor negativnih ijona tj. prirodni pročišćivač vazduha.

Pre desetak godina otvorena je prva klinika haloterapije u Torontu, a zatim je usledilo otvaranje još nekoliko klinika u još nekim državama.

Dobrobiti haloterapije je dokazana je mnogobrojnim naučnim radovima i studijama, koje su vršene poslednjih decenija.

Slana soba u Wellness centru Solaris Resorta je besplatna za sve posetioce. Može se koristiti svakog dana uz prethodnu rezervaciju termina (u skladu sa aktuelnim merama).

Boravak od 40 minuta u slanoj sobi zamenjuje čak tri dana provedena na morskoj obali.